Home Tecnología Digital Twins. Els bessons que tota empresa voldrà tenir.

Digital Twins. Els bessons que tota empresa voldrà tenir.

L’Internet de les Coses (IoT) ha arribat per quedar-se i aquesta revolució de la informació porta associada una transformació empresarial sense precedents.

Digital Twins

Una de les tendències derivades dels avenços en el desenvolupament de l’Internet de les Coses són els denominats: Digital Twings. És una tecnologia, que com indica el seu nom, consisteix en la creació d’un bessó digital, una rèplica exacta d’un producte, procés o servei. Mitjançant sensors aplicats a un subjecte real, es genera una simulació de comportament que permet la monitorització i recopilació de dades de manera remota i en temps real.

Com passa en tot el que està relacionat amb IoT, la recopilació de dades és fonamental com a fase inicial, per aprendre i millorar de manera continuada. Així es creen noves possibilitats per a la innovació, el control i es millora en la presa de decisions que impacten en el futur rendiment de l’empresa.

Una tecnologia per a l’anticipació i la millora dels processos.

Un Digital Twin proporciona molt més que una visualització remota d’un equip, un sistema o un producte. Les dades que es recopilen i el valor que proporcionen poden utilitzar-se amb diferents objectius que permeten l’anticipació i l’adaptació a situacions que poden involucrar a un o varis departaments de l’empresa.

Imagini’s el poder d’anticipar-se a diferents situacions abans inclús de que es converteixin en problemes, però no només això, sinó que es resolguin sense la necessitat de mobilitzar capital humà!

Com és possible això? Al rebre dades en temps reals és possible la detecció i anticipació de punts en els processos que poden ser problemàtics o ineficients. Alhora, combinant les dades històriques i les del moment, el Digital Twing pot aprendre i preveure futurs problemes i resoldre’ls de manera automàtica. Sempre ens donarà diferents opcions per tal de que puguem prendre nosaltres la decisió final.

Això porta associat noves formes de control i detecció de funcionaments erronis en els processos i sistemes dins d’una companyia. Sabem que per un gran número d’empreses, un problema que impliqui parar el sistema, encara que només sigui per un segon, pot ocasionar pèrdues gegants. Aquesta tecnologia permet solucionar-los, preveure’ls abans de que passin i en cas que es presentin, resoldre’ls a la primera senyal de debilitat, sense la necessitat d’una reacció humana.

Digital Twins: millora la comunicació i la coordinació amb proveïdors externs.

Implementar Digital Twins en els processos empresarials suposa una millora dels serveis externalitzats. Al compartir la informació de manera continua, els proveïdors externs poden reaccionar amb temps davant de possibles necessitats de l’empresa. Serveis de manteniment, packaging, entre molts d’altres, poden entregar de forma fàcil just in time i generar un sistema d’efectivitat bilateral.

Digital Twins,  la clau per la innovació continuada.

La facilitat per analitzar i comparar alternatives ha generat resultats particularment valuosos que potencien i faciliten la innovació. Els experts en la matèria poden provar diferents escenaris, canvis i actualitzacions; també poden experimentar amb situacions hipotètiques que podrien inclús ser poc realistes. Això permet un pensament i generació d’idees disruptives que poden esdevenir i desenvolupar noves oportunitats. Els Digital Twins poden proporcionar un motor d’innovació i evolució sense necessitat d’interrompre les operacions quotidianes i permeten anar més enllà, amb la qual cosa, el potencial és inavaluable.

Digital Twins: una gran eina de col·laboració

Els Digital Twins poden resoldre i preveure problemes, però tenen un gran potencial com a eina col·laborativa. Aquesta tecnologia permet l’accés 24/7 de les dades en temps real, i això fa que les empreses tinguin la oportunitat d’aprofitar-ho per generar xarxes de col·laboració internes i externes; com a proveïdors logístics externs, de manteniment i inclús, amb els propis consumidors.

Quan tots els involucrats tenen accés a la mateixa informació, es pot generar un think tank, pel disseny de nous productes, processos, millorar els sistemes; creant un sistema d’innovació continuada i creativa que no té límits.

El fet de compartir la informació amb les persones involucrades, és també una senyal de transparència i d’unificació del coneixement. El departament de finances, recursos humans, marketing, vendes, proveïdors externs; grups de treball que per regla general treballen de manera independent interactuant només de manera esporàdica, poden col·laborar per assegurar-se que els productes nous o els ja existents, tenen el millor disseny, prestacions, preu, qualitat, promoció i viabilitat, per exemple.

El Digital Twins pot transformar-se en un eina facilitadora per crear un enllaç entre el consumidor, el producte i l’empresa. Monitoritzar com el consumidor interactua amb el producte, pot ajudar al disseny de nous productes o detectar millores mitjançant interaccions reals.

Moltes empreses ja apliquen aquesta tecnologia per tant es farà notar molt aviat la seva presencia en varis sectors amb diferents aplicacions. Ara és l’hora que les grans empreses iniciïn una familiarització amb aquesta tecnologia, per poder plantejar-se introduir-la el més aviat possible. Anticipant-se així al que segurament  sigui un dels avenços mes disruptius en el món empresarial.

Al proper article analitzarem les diferents aplicacions del Digital Twins en diferents sectors. Serà molt interessant veure les empreses que aposten per aquest desenvolupament tecnològic  i els resultat que aconsegueixen. El vols rebre al teu correu? El convido a inscriure’s a la newsletter.

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.