Home Logistica La impressió 3D, motor de transformació de la logística

La impressió 3D, motor de transformació de la logística

La logística és un sector en contínua exploració de noves alternatives per a millorar els seus processos i fer-los més eficients, localment enfocats i connectats globalment. Una de les innovacions per la qual els principals proveïdors logístics aposten, és la tecnologia d’impressió 3D.

La relació entre la indústria logística i la impressió 3D resulta fascinant per una multitud de raons. La integració del 3D en la gestió de la cadena de subministrament sembla una cosa natural, gairebé inevitable. Les seves aplicacions potencials dins dels processos de producció van de la mà amb la revolució que aquesta tecnologia ha representat fins ara.

La impresión 3D

 

Què és la impressió 3D? Del prototip al producte final personalitzat.

Els orígens de la impressió 3D van començar com una tecnologia automatitzada per a la producció de prototips. Aquest procés, en la seva majoria, treballa en la fabricació a partir de capes de material (plàstic, ceràmica, pólvores metàl·liques, etc.), utilitzant un disseny assistit per ordinador. A això se’l coneix com a procés additiu, on cada capa s’imprimeix i se superposa a l’anterior, fins que es crea un producte tridimensional.

L’ús de la impressió 3D amb finalitats de prototipatge s’ha guanyat el seu espai en el mercat. Davant les tècniques de fabricació “reductives” tradicionals, on a partir d’una massa de material, s’escalaborna fins a forjar l’objecte, resultant processos més lents i costosos; la impressió 3D és una alternativa sostenible per a la seva aplicació en diversos nínxols de mercat.

Ara aquesta tecnologia es comença a aplicar per al desenvolupament de productes finals. Mentre que la fabricació en massa tradicional és viable a causa de les economies d’escala, és antieconòmica per a productes “especials”. La impressió 3D té el poder d’eliminar aquest diferencial, on cada article produït és original (o còpia exacta) i les eines per a realitzar només una peça poden resultar tan accessibles com el cost de produir-lo en massa.

La fabricació de producte final per mitjà de la impressió 3D també té altres beneficis. Els productes poden ser més lleugers, però igualment forts i resistents. A la vegada que provoquen menys desaprofitament.

La possibilitat de produir un producte individualment significa que aquests són ideals per a la “personalització massiva”. On els consumidors podran tenir una participació major en els productes que compren i fabricar-los segons les seves especificacions precises.

En la indústria, la fabricació additiva, per mitjà de la impressió 3D recolza la democratització dels processos de fabricació. Aquesta troba el seu valor en la impressió d’articles de baix volum, específics per al client, que són capaços d’una complexitat molt major del que és possible a través dels mitjans tradicionals.

 

Implicacions de la impressió 3D en la indústria logística.

Les implicacions d’aquesta nova tecnologia de fabricació per a la indústria logística seran molt rellevants. Aquí alguns beneficis:

Reducció de volums d’enviament i càrrega aèria.

Potencialment, una part dels béns que es produeixen a la Xina o altres mercats asiàtics podrien fabricar-se més prop d’Amèrica i Europa. Això redueix els volums d’enviament i càrrega aèria.

Reducció de nivells d’inventari.

La personalització massiva, significaria l’oportunitat de reduir els inventaris donat al fet que els productes es fabriquen sota comanda. Això és un avantatge general per al sector industrial, però és un canvi positiu fonamental per al desenvolupament de les petites i mitjanes empreses.

  • Exemple: UPS Store. Servei d’impressió 3D per a petites empreses.

UPS està experimentant amb aquesta tecnologia per a aconseguir millorar la cobertura geogràfica davant les creixents demandes de les petites empreses. La UPS Store, pioner a acostar aquest servei a petits negocis ofereix aquest servei d’impressió 3D en més de 60 ubicacions diferents. Aquesta iniciativa té l’objectiu de simplificar i millorar cada aspecte de la cadena de subministrament, des de la fabricació fins a la digitalització, certificació i lliurament. Amb això busquen reduir inventaris de peces de moviment lent, la personalització rendible de productes i l’acceleració de lliurament de prototips d’alta qualitat per a dissenyadors i enginyers industrials.

Distribució a client final.

Igualment, davant la possibilitat de fabricació sota demanda, es pot assegurar un lliurament d’aquests de forma gairebé immediata. La personalització i la immediatesa són les dues necessitats del consumidor que aconseguirem satisfer amb aquesta tecnologia.

Noves necessitats de transport.

El volum de transport marítim, aeri i terrestre es reduirà en certs productes, però augmentarà en uns altres. Canviarà la identitat dels articles transportats. Per exemple, segurament haurà d’iniciar el transport de matèries primeres relacionades amb la impressió 3D.

Efectivitat sense límits per a la logística de peces i recanvis.

Aquest serà un dels sectors més afectats. Actualment, existeix una gran inversió a mantenir les existències per a subministrar recanvis per a diversos tipus d’indústries. La importància de satisfer la immediatesa i que s’enviïn les peces en el menor termini possible, és una de les necessitats vitals del sector. Per mitjà de la impressió 3D, obtenir recanvis podrà ser una activitat de poques hores. Fins i tot dins de l’empresa, el personal podria descarregar l’arxiu de la peça i imprimir-lo directament.

  • Exemple: DiManEx. Desenvolupament d’estocs digitals.

DiManEx proporciona un servei end-to-end basat en el núvol per a la fabricació en 3D a través d’una xarxa de socis certificats en fabricació additiva. S’enfoca en l’optimització de les cadenes de subministrament a través de la digitalització i la creació d’estocs digitals. Amb serveis dirigits a fabricants i empreses de peces intensives, on es pot accedir a la seva plataforma de subministrament digital en qualsevol part del món per a produir peces industrials i sèries petites amb només fer clic en un botó.

Nous sectors en la indústria logística.

Davant les noves necessitats, sorgirà un nou sector important en la indústria logística relacionat amb l’emmagatzematge i el moviment de les matèries primeres que “alimenten” a les impressores 3D. Al seu torn, a mesura que les impressores 3D arribin de manera massiva al públic en general i industrial, el mercat de lliurament a domicili d’aquests materials augmentarà. 

Estimulació de l’economia circular industrial.

La fabricació additiva ajudarà les empreses a millorar la productivitat dels materials en eliminar les deixalles que s’acumulen en la fabricació tradicional, per tant, estimularà la creació d’una economia circular beneficiosa amb una petjada ambiental substancialment menor. 

La impressió 3D canviarà radicalment el món de la logística i la forma de gestionar les cadenes de subministrament. Compta amb el potencial per a reduir substancialment els temps de lliurament i comercialització, satisfent la demanda del client, amb un impacte positiu cap al planeta. 

Aquesta tecnologia continuarà exercint un paper important en aquests camps a mesura que més empreses aprenguin les formes òptimes per a adaptar-se i implementar-la. Per a això, aquests canvis exigiran la creació de nous models i reestructuració dels sistemes logístics que coneixem, fent vital un canvi de pensament cap al local amb impacte global.

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.