Home Operaciones Emprenedors que tenen com a objectiu canviar el món

Emprenedors que tenen com a objectiu canviar el món

cambiar el mundo tecnologia

 

L’emprenedoria neix de la inquietud d’un persona que, de manera individual o grupal, identifica i desenvolupa productes o serveis que poden ajudar a satisfer necessitats, desitjos o a resoldre problemes.

D’això és del que vull parlar-vos avui, de persones amb inquietuds que han decidit convertir les seves idees en projectes que pretenen canviar el món, convertir-lo en un lloc millor…

 

Arbres que brillen en la foscor

I no, no es tracta d’arbres artificials …

Els emprenedors Daan Roosegaarde i Alexander Krichevsky han desenvolupat un mètode per fer que les fulles dels arbres brillin en la foscor d’una forma molt semblant a com ho fan les meduses.

Pot semblar una bogeria. I la veritat és que potser és una idea esbojarrada, però no s’ha quedat només en una il·lusió dels seus creadors, ja que ja tenen el primer prototipus del projecte. Encara és una planta petita, a la qual se li ha posat al genoma del cloroplast,  l’ADN de bacteris marins luminiscents, emprant un procés anomenat empalmament (splicing en anglès).

Aquest projecte ha estat recolzat per la Universitat de Nova York i també per la companyia Bioglow de Krichevysky. I no és d’estranyar, ja que si finalment aquests dos emprenedors aconsegueixen comercialitzar i portar als carrers de les ciutats el seu projecte, estem parlant d’un gran estalvi a nivell energètic i, per tant, d’un gran benefici tan per l’economia com pel medi ambient.

 

Bombetes que no necessiten electricitat

Stephen Katsaros és el fundador de Nokero International. Aquesta empresa està construint una bombeta millor, més duradora i d’alimentació solar per a l’ús dels 1.600 milions de persones de tot el món que viuen sense electricitat.

“Posar llum en la foscor” és el lema del seu moviment que aconsegueix canviar la vida de les persones que viuen en llocs on l’electricitat no arriba. Aquest fet permet que puguin educar-se, treballar, en resum, aconseguir tindre una perspectiva de futur millor.

https://www.nokero.com/our-team-a/257.htm

 

Specialeffect

Mick Donegan és el fundador i director de SpecialEffect, una institució benèfica infantil dedicada a utilitzar tecnologia d’avantguarda per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

Més específicament, la seva organització ajuda a joves amb discapacitat greu a jugar i gaudir de jocs d’ordinador.

Pot semblar un tema menor, però per a una persona amb una discapacitat és especialment important fer coses que la resta de persones poden fer. En aquest sentit, per a un nen amb una discapacitat greu és molt important jugar a jocs d’ordinador com fa la resta.

Aquest fet li fa canviar el seu estat d’ànim, el fa sentir-se com la resta, i per tant, l’ajuda a superar la seva discapacitat.

http://www.specialeffect.org.uk/dr-mick-donegan-biography

 

Els dabbawalas de Mumbai

Un exemple de model d’emprenedoria especialment interessant i esperançador és el dels dabbawalas de Mumbai.  Ens demostra que en llocs on la pobresa encara guanya la batalla poden sortir iniciatives brillants i espectaculars.

Es tracta d’un servei de repartiment de menjar des de la casa als llocs de treball o estudi.

El seu model operacional és objecte d’estudi per les més grans multinacionals ja que aconsegueix un rati d’error pràcticament nul en els més de 200,000 lliuraments diaris que fan. Tot i comptar amb uns mitjans precaris, ciutats col·lapsades, i una finestra d’entrega temporal molt reduïda. Cal sincronitzar adequadament tot els elements que hi participen per que arribi el menjar demanat i a la hora adequada.

Us deixo l’enllaç d’un vídeo on explica aquest extraordinari model de forma detallada:

 

Canva

Darrere d’aquesta startup Canva està Melanie Perkins, que ha desenvolupat un programa de disseny gràfic en línia gratuït (per ser exactes té un model de negoci freemium) que és utilitzat per gairebé 10 milions de persones.

10 milions de dissenyadors gràfics? NO! Canva és utilitzat per tot tipus de persones. I és que l’eina permet a qualsevol usuari realitzar d’una forma simple infografies, dissenyar campanyes d’ads a Facebook amb plantilles i donar-li una infinitat d’usos més.

Amb Canva, Perkins, a poc a poc està democratitzant el disseny gràfic. Tot un èxit, ja que a hores d’ara no són moltes les oportunitats en el mercat de democratitzar un sector.

https://about.canva.com/es_es/historia/

 

Fertilitzants biotecnològics que lluiten contra el canvi climàtic

El canvi climàtic és un dels majors problemes a nivell mundial que cal encarar i aturar. Projectes com el de l’emprenedor Ramon Bacre deixen oberta la porta de l’esperança.

Aquest emprenedor mexicà ha basat el seu projecte en el biocarbó, el qual ha enriquit amb microorganismes per millorar les seves qualitats com a fertilitzant, competint així amb altres fertilitzants amb el valor afegit d’eliminar el CO2 de l’atmosfera.

Bacre té, amb el seu projecte, l’objectiu de reduir el carboni present en l’atmosfera a través d’un model de negoci sostenible.

https://www.technologyreview.es/tr35mexico/1579/ramon-bacre/

http://www.bmcc.com.mx/

Tots els exemples que hem analitzat tenen en comú: el seu esperit emprenedor, una gran capacitat creativa i la tenacitat necessària per materialitzar els seus somnis.

Però sobretot, tenen en comú el fet d’intentar convertir el món en un lloc una mica millor. Val la pena recolzar aquestes iniciatives.

 

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.