Home Uncategorized Tecnologies que canviaran radicalment els nostres hàbits de consum

Tecnologies que canviaran radicalment els nostres hàbits de consum

samnsung-afp-movil-644x362El ràpid desenvolupament de la tecnologia ha revolucionat els nostres hàbits de vida a tots els nivells, però potser en les compres i els hàbits de consum aquests canvis han estat molt més radicals. En aquest àmbit, la innovació i noves propostes tecnològiques seguiran in crescendo en els propers anys. Tant és així, que veient l’evolució que estan tenint tot fa pensar que de aquí a cinc anys canviarà dràsticament el concepte que avui tenim d’anar de compres.

Contra el pronòstic de molts, que van vaticinar la mort de la venda al detall a causa de l’auge del comerç electrònic, tots els avenços i tecnologies que han aparegut i veurem en els propers anys, estan enfocades a conjugar els avantatges del comerç de proximitat amb la flexibilitat d’una botiga online.

T’has preguntat com serà anar de compres al 2020?

Per exemple, els emprovadors, substituiran les cortines per pantalles digitals que permetran als clients “provar” la roba utilitzant sensors que projecten a la pantalla la imatge de com quedaria la peça posada a la persona. La companyia Magic Mirror ja està desenvolupant aquesta tecnologia.

Les prestatgeries acolliran una infinitat d’etiquetes intel·ligents que, a partir de sensors, et recomanaran productes en funció del que tinguis ja a la cistella de la compra o t’informaran de característiques especials dels productes.

I els avenços no queden aquí, els pagaments sense contacte mitjançant la tecnologia NFC (Near Field Communication) ja són una realitat amb la qual han començat a experimentar empreses com Auchan o Leroy Merlin. O, entre moltes altres, la tecnologia de reconeixement facial permetrà analitzar el nostre estat d’ànim quan anem a comprar o les nostres expressions davant unes marques o unes altres.

Però mentre arriba 2020 i poc a poc anem veient aparèixer tot l’anterior i més, l’actual ritme de vida ens obliga a optimitzar el nostre temps al màxim, i sens dubte, apropar les botigues als llocs on hi ha els clients, en comptes de que ells s’hagin de desplaçar fins a la botiga, anem a analitzar una alternativa que permet fer-ho.

La companyia britànica Tesco ha fet de les parets de diferents estacions del metro i autobús de Seül un gran aparador en el qual exposa els seus productes i que permet als usuaris realitzar les seves compres mentre esperen el metro mitjançant els seus smartphones. Els passatgers utilitzen aquest servei per comprar articles de forma virtual que posteriorment són lliurats en els seus propis domicilis.

Les parets de les estacions només disten d’un aparador normal perquè els productes, en lloc d’aparèixer de forma física, es mostren a través de fotografies i cadascuna d’elles integra un codi QR. Per comprar qualsevol article, els usuaris del metro només han de escanejar els codis QR que corresponen als articles que desitgen adquirir. De manera automàtica l’import és cobrat en el compte bancari que l’usuari tria i més tard reben les seves compres en el domicili o direcció que han indicat al sistema a l’hora de realitzar la compra. Més tard vol dir que, si els usuaris realitzen una compra abans de la una de la tarda, la rebran el mateix dia, per tant, és probable que quan arribin a casa ja estigui allà o que la seva comanda estigui a punt d’arribar.

Els avantatges d’aquesta iniciativa incideixen de manera directa i positiva en els compradors, ja que els usuaris del metro poden passar el temps d’espera comprant mitjançant el seu telèfon mòbil. Estem doncs davant d’una experiència de compra nova que barreja la compra minorista i el comerç electrònic, alhora que incrementa el servei que donem als nostres clients.

Aquesta iniciativa posada en marxa a Corea només és una mostra més de l’important que resulta, tant per a compradors com per a venedors, comptar amb una botiga pràcticament en qualsevol lloc. L’objectiu és crear una experiència de compra on puguem sumar el millor dels dos mons, la confiança que dona la tenda de proximitat, amb l’eficiència que permet el comerç electrònic.

Segur que ben aviat acabarem veient experiències com aquesta en molts altres països.

Us deixo l’enllaç a un vídeo on podeu veure com funciona aquest sistema de compra.

 

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.