Home Logistica Packaging 2020. Tendències davant un canvi de paradigma.

Packaging 2020. Tendències davant un canvi de paradigma.

La logística és un dels sectors on la tecnologia ha obert la porta per a un qüestionament i redisseny dels seus sistemes per a impulsar el canvi cap a processos més efectius i sostenibles, que responguin als canvis del mercat.

El creixement ràpid, escalable i complex dels processos logístics d’avui dia, sobretot aquells enfocats en l’e-commerce i en la venda omnicanal, impulsen a “repensar” el disseny de solucions d’embalatge, per a ajustar-se a les noves exigències de preu i eficiència.

El packaging viu una transformació davant la digitalització. Les seves funcions tradicionals com a facilitador de protecció, transport i comunicació, encara que continuen sent essencials, han d’adaptar-se a les noves necessitats d’experiència de marca, seguretat/seguiment, connectivitat i a l’emergència mediambiental, que exigeixen nous sistemes per a solucionar-les.

La sostenibilitat com a eix de canvi.

El consumidor és cada vegada més exigent, cerca un packaging que sigui senzill d’utilitzar, transparent en la informació que proveeix i de fàcil reciclatge. Mentre que les empreses busquen en el packaging un element que potenciï la seva marca i faci difusió dels seus valors i cultura empresarial.

La preocupació pel medi ambient esdevé el punt on convergeixen tots dos stakeholders, tots dos preocupats per reforçar la responsabilitat amb el planeta, ja sigui com a part de la tasca de branding empresarial o com a exigència del consumidor cap a les marques.

L’optimització del packaging, els seus materials i l’aplicació de noves tecnologies com la Internet de les Coses, pot significar el canvi de paradigma que incrementi l’eficiència i la productivitat. Convertint al packaging en una solució intel·ligent, eficient, que beneficiï a la cadena logística i al mateix temps sigui més sostenible i augmenti l’experiència del consumidor.

https://www.industrialpackaging.com/blog/the-iot-and-packaging-whats-trending

Packaging intel·ligent que genera experiències mentre ofereix solucions.

L’any vinent 2020 serà l’escenari del desenvolupament del Smart Packaging. La Realitat Augmentada (AR) tindrà una gran rellevància per a la seva aplicació com a part de l’experiència de marca, la transparència i la missió sostenible de les empreses en compromís amb els seus clients i l’entorn.

Un packaging habilitat amb AR té una escalabilitat infinita, permet educar al consumidor sobre l’impacte ambiental de l’embalatge i/o producte i fomenta el punt de vista ecològic. Amb un telèfon intel·ligent, es pot convertir un packaging en un canal de descobriment digital que augmenti la transparència sobre el producte. Creant amb això moments significatius, mentre s’estimula la lleialtat del consumidor i l’augment en la decisió de compra.

La realitat augmentada permet contar històries immersives, per a sorprendre l’usuari, però també per a informar i instruir sobre la marca reforçant els seus valors. Implementar aquesta tecnologia en l’estratègia de packaging és una alternativa intel·ligent per a les empreses.  Pot significar el primer pas per a preparar-se per a la introducció del 5G, que augmentarà la velocitat i la potència dels dispositius, detonant grans oportunitats d’aplicació.

 

Etiquetatge en el núvol, una solució tecnològica també per a petites empreses.

Dins de les tendències de packaging que veurem durant l’any vinent, l’etiquetatge en el núvol serà una oportunitat on empreses de totes les grandàries podran beneficiar-se.

El sistema de gestió d’etiquetes no és una solució nova. Però amb la digitalització dels processos, l’arribada del núvol i les ofertes de software, es converteix en una solució amb grans beneficis a la qual poden accedir tot tipus d’empreses, donat el fet que no es requereixen grans pressupostos.

Exemple: Cloud Label Service és una subscripció que brinda a les organitzacions la llibertat i flexibilitat per a administrar fàcilment el cicle de vida de l’etiqueta. Permet col·laborar amb els proveïdors i compartir plantilles d’etiquetes per a garantir que les parts interessades sempre tinguin plantilles d’etiquetes correctes i actuals.

Embalatge i la necessitat de transformació davant l’e-commerce.

El comerç electrònic ha arribat per a quedar-se, per la qual cosa el món del packaging presenta desafiaments interessants tant per a les empreses com per als consumidors.

Amazon ha tingut gran influència en canviar el món de la compra online, per la qual cosa ha marcat el ritme d’innovació per a les altres companyies que han de buscar donar resposta davant els canvis que provoca el gegant del comerç electrònic constantment. El packaging no és l’excepció, Amazon busca complir amb el compromís de garantir que l’embalatge sigui fort i protector dels productes a l’interior, al mateix temps que sostenible.

Però la realitat és que avui, molts dels embalatges que s’utilitzen per al comerç electrònic són de materials inapropiats o es lliuren amb embalatges excessius. És necessari per a les empreses trobar solucions d’embalatge adequades, conscients dels residus i de la contaminació del medi ambient que generen.

Una de les possibles solucions és simple, l’ús de paper i cartó. Aquests són ideals en aspectes de sostenibilitat, així com per a la integració de solucions d’AR i IoT. És probable que el cartó sigui més convenient per a empaquetatges primaris i secundaris, per a lliuraments d’última milla, així com operacions de conversió locals.

Fuente: DHL “Rethinking Packaging” Trend Report.

Adaptar-se als canvis del mercat requereix noves formes de pensament per a crear solucions que romanguin i marquin les pautes de la innovació contínua. El packaging està exposat a un canvi de ritme, on l’e-commerce marcarà el rumb de les solucions, seguit d’un consumidor exigent davant la seva necessitat de satisfacció instantània, transparència i causes que li importen, com la sostenibilitat.

Aquesta última és avui l’eix d’accions on la innovació i la tecnologia juguen un paper primordial per a l’educació del consumidor i per a l’optimització de les solucions logístiques.

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.