Home Operaciones Oportunitats a l’Amèrica Llatina que els empresaris europeus han de saber

Oportunitats a l’Amèrica Llatina que els empresaris europeus han de saber

Amèrica Llatina és un mercat proporcional a la seva mida; gegant. Amb una gran demanda de béns i serveis; on depenent de l’àrea i les condicions, hi ha una oportunitat de negoci que impacta als interessos de l’empresari global.

Estar atent del desenvolupament i tendències de consum d’altres països és una feina intel·ligent per un empresari innovador. Pot resultar una font de noves oportunitats i alternatives per a la generació d’estratègies de creixement empresarial que les empreses europees no haurien de passar per alt.

oportunidades Latinoamerica

3 àrees de desenvolupament potents que estaran a l’alça aquest 2019 a l’Amèrica Llatina

La tecnologia i els nous serveis relacionats amb la logística prenen un paper fonamental. Aquestes àrees poden convertir-se en la porta d’entrada per la teva empresa en aquesta part del món:

AI & CX (Customer Experience). Solucions pràctiques d’AI (Intel·ligència Artificial) basades en el núvol per CX.

Els agents virtuals impulsats per l’AI presenten un potencial significatiu per millorar l’experiència del client.

La Intel·ligència Artificial, vinculada a la CX i el NLU (Natural Language Understanding), que permet el reconeixement de veu, així com la comprensió i processament del missatge correctament situat amb la seva intenció i context; genera una oportunitat per l’aplicació d’aquesta en forma d’agents de servei al client, permetent automatitzar el procés.

Segons un estudi realitzat per Frost & Sullivan, el 20% de les empreses amb servei al client a Amèrica Llatina, tenen plans d’adoptar algun tipus de solució impulsada per l’AI en un futur pròxim.

Un exemple en acció: SmartAction

SmartAction és un startup dedicada a la creació d’agents virtuals que automatitzen les converses que els agents en viu realitzen a partir de la veu, el xat i el text. Utilitzant NLU automatitzen els tipus de trucades i les converses repetides, recopilant dades abans de passar a un agent humà, controlant el flux de trucades i els missatges sortints.

 

Comerç  Electrònic. Amèrica Llatina en període de modernització i reestructuració davant la creixent demanda.

Es preveu que per aquest 2019 el comerç electrònic a l’Amèrica Llatina creixerà un 20%. D’aquest volum, casi un 10% serà tràfic minorista. Això implica la necessitat de fer arribar, emmagatzemar i fer el seguiment d’entrega de productes físics al client final. S’exigeix un nivell de servei més ràpid, accessible, sensible a les necessitats del client i amb més capacitat de seguiment en termes de logística.

Els operadors 3PL (Logística de Tercers) a l’Amèrica Llatina s’estan modernitzant i reestructurant el més ràpid possible per mantenir –se al dia amb la creixent demanda de comerç electrònic.

El mercat minorista a Mèxic i Brasil ha començat a prioritzar i avaluar les capacitats de la logística inversa, així com, la flexibilitat i facilitat que ofereixen els seus proveïdors. Gradualment els proveïdors 3PL han començat a oferir una gamma més àmplia de serveis, que inclouen reparacions i reacondicionament de productes, reenvasos, reenviaments i quan sigui necessari, la revenda a través d’intermediaris de productes usats.

Les empreses a Mèxic eliminen cada vegada més flotes de vehicles i instal·lacions d’emmagatzematge poc utilitzades i prefereixen subcontractar aquests costos de manera variable. Per moltes empreses de béns de consum (i algunes firmes B2B), el seu major cost fora de la ma d’obra, és la logística.

Per un altre costat, el comerç electrònic entre països representa una oportunitat creixent per a que els comerciants extrangers tinguin accés a nous clients que desitges més opcions i millors preus que els que ofereixen els mercats nacionals menys competitius.

Un exemple és l’empresa Logiety, que simplifica els processos de comerç exterior per mitjà de la tecnologia. https://www.logiety.com/

El moment per a les startups disruptives en el sector de la logística.

Les noves empreses de logística a l’Amèrica Llatina es centren en reduir els costos i accelerar la velocitat del servei a les etapes més ineficients de la cadena de subministrament mitjançant quatre factors de canvi: tecnologia per millorar la productivitat, “uberització” d’activitats que requereixen molta ma d’obra, l’ús de marketplaces i la intel·ligència en el disseny de models de negoci. Aquests 4 enfocaments redueixen els costos. Les startups estan amb els ulls posats a crear un model de negoci lleuger, adaptable, tenint com prioritat comprendre les necessitats comercials i de consum per oferir un millor servei.

Enviaya. Un model de negoci lleuger i empàtic. El millor enviament des de la comoditat de la casa o l’oficina.

L’empresa Enviaya és una plataforma que permet comprar i cotitzar serveis de paqueteria que existeix al mercat mundial. Treballa amb les principals empreses de paqueteria (UPS, FedEx, DHL) i el consumidor tria amb quina empresa realitza l’enviament.

Diferents idiomes, cultures, circumstàncies. Qualsevol empresa que desitgi entrar amb èxit al mercat Llatinoamericà  ha de conjuntar les eines necessàries per construir un camí amb passos ferms.

Estar informat i preparar-se, coneixent i estudiant el mercat multiplica les possibilitats d’impactar al mercat objectiu. Comprendre la cultura i cultivar relacions personals poden resultar un actiu més important que l’experiència tècnica. Generar contactes i aliances de confiança es converteixen en una bona alternativa per construir una xarxa i recollir els fruits d’una aventura que pot resultar beneficiosa pel futur de l’empresa i el detonant potencial del seu creixement.

 

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.